keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Vatsantoiminta

Vatsantoiminnasta tai sen toimimattomuudesta ajattelin kirjoittaa. Luulen, että yleisestikin suoliston toiminta on vaiettu asia. Pieru on noloa ja monet puhuvat jännäkakasta, joka ei tule jos paikalla on joku muu tai pelko siitä, että paikalle ilmestyy joku muu. Ulostaminen on maailman luonnollisin asia, ensimmäisiä asioita jota me teemme syntymän jälkeen ja viimeisiä asioita jota me teemme ennen kuolemaa. Luonnollinen tai ei, mutta niin noloa se kuitenkin valtaosan mielestä on.

Olen miettinyt, että miten monelle bodaajalle palautusjuomat, bodausravinto tai jokin muu esim. lisäravinne aiheuttaa ilmavaivoja tai vatsantoiminnanhäiriöitä. Lihasten kasvatusvaiheessa ruokavaliossa on usein mukana puuroa, joka yleisesti tiedetään edistävän vatsan toimintaa, mutta entä jasmiiniriisi, pakastevihannekset, rahka tai muut maitotuotteet? Käyttävätkö bodaajat vatsantoimituslääkkeitä vai toimiiko vatsa normaalisti? Yhdessä Jutan ohjelmassa hän kertoi itse käyttävänsä suurimpaan tuskaan Mikrolaxia. Mikrolax on minusta se toiseksi viimeinen vaihtoehto vatsantoimimattomuuteen. Normaalisti ensin koitetaan suun kautta otettavat laksatiivit kuten Movicol, Laxoberon tms. ja vasta hädän hetkellä Mikrolax tai jopa vesiperäruiske. Nuo peräruiskeet saattavat aiheuttaa verenpaineen heittelyä, joten en kyllä käyttäisi ensimmäisenä vaihtoehtona. Tai ei peräruiskeet sinänsä aiheuta verenpaineeseen muutoksia vaan se äkillinen vatsantoiminta.

Laulussa lauletaan "mielinmäärin kahvia ja tupakkaa". Nuo kaksi ainesta yhdessä nautittuna auttavat kuulemma vatsantoiminnassa, mutta terveellisestä elämäntavasta nauttivat tuskin niitä listalleen ottavat eikä pidäkään. Mutta mitä tehdä jos vatsa ei vaan toimi? Ähky olo, vatsa turvoksissa, paljon ilmaa ja kova vessahätä, mutta vatsa ei toimi.  Ihminen haluaa nauttia terveellisistä elämäntavoista ja käyttää lisäravinteita ja palautusjuomia ja kärsiä samalla vatsantoimimattomuudesta. Kumpi asia painaa vaakakupissa enemmän? Bodaajat suosivat (ainakin jotkut ihmiset) hiilaritankkauspäiviä, onko niistä apuja vatsantoimintaan?

Vai onko tässä ylipäänsä mitään ogelmaa? Onko tämä teksti ollut ihan höpöhöpöä? Kakka tulee, kun pytylle istuu eikä vatsan kanssa ole ollut ikinä mitään ongelmia. Vai onko vatsantoimituslääkkeet bodaajan vaiettu salainen ase?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti