torstai 24. huhtikuuta 2014

Hyvä ruoka parempi mieli

Aiemmasta poiketan, en kirjoitakaa reeneistä vaan ruuasta. Huomenna on tiedossa jalkareeni valmentajan kanssa, josko kirjoitan siitä yhdessä Jeven selkäreenin kanssa!?

Ruoka on voimailulajeissa kaikkein tärkein asia. Ruoka pitää olla puhdasta, mielellään kotimaista, ravintorikasta, maukasta ja runsas proteiinista eli lihaskasvuun soveltuvaa evästä. 
Minun ruokavalioni koostuu tällä hetkellä puurosta, raejuustosta, rahkasta, banaaneista, riisikakuista, lihasta, kanasta, kalasta, pähkinöistä/ siemenistä, kasviksista, ananaksesta, salaateista ja marjoista. Kahviin lorautan hieman maitoa. 


Minun ehdoton lemppari on kaurapuuro raejuustolla, mustikoilla ja reilulla lusikallisella suolaa. Tässä saa sopivasti energiaa reeneihin. Lepopäivinä voin nauttia tämän aamupalaksikin.

                                       
Reenien jälkeen on tärkeä saada reilu määrä hiilihydraatteja, sitä saa nopeasti ja laadukkaasti valkoisesta riisistä. Minä pidän eniten Basmatiriisistä. Reenin jälkeisessä ateriassa on lisäksi paljon kasviksia ja proteiineja. Alla olevassa kuvassa kasvikset on helppouden takia napattu pakastealtaasta.

 Yksi suosikki ateriani on siis riisi jauhelihalla ja kasviksilla. Paistan keitetyn riisin pannulla jauhelihan ja kasvisten kera sekä heitän sekaan Sweet&Sour Chili kastiketta.


Rakastan salaatteja. En kaipaa salaattiini erikoisia ainesosia, minulle riittää salaatti, tomaatti, kurkku ja vaikka paprika. Jos haluan oikein hemmotella itseni niin lisään salattiin ananasta tai viinirypäleitä sekä öljypohjaista salaatinkastiketta. Joskus käy näin, ettei yksi lautanen riitä...


 Päivä on hyvä aloittaa tai lopettaa kananmunilla. Aamupalalla se antaa kivasti energiaa pitkälle päivään ja illalla nautittuna jaksaa nukkua pitkän yön heräämättä aamulla kovaan nälän tunteeseen. Minusta kananmunista varoitellaan aivan liikaa. Kananmunat ovat minusta oikein loistavaa ja terveellistä evästä, joissa myös ravintoaineet ovat kohdillaan. Munat ja kolesterooli = ikuinen puheenaihe.

                                         

Aivan taivaallista pastakastiketta. Ja niinkin yksinkertainen resepti, että keitin leveää nauhapastaa suolavedessä, paistoin naudan jauhelihaa ja tomaattipyrettä. Paiston loppuvaiheessa lisäsin pastat pannulle ja perään 1.5dl vettä. Hyvät mausteet ja suolat ja se on siinä. Aivan täydellinen ja ruokavalio- ohjeet täyttävä bodaus päivällinen. Voin kertoa, että nälkä ei jäänyt.


Jottei tämä postaus vallan asialinjalle mene, niin tässä rouvan itseleipomat pullat vuodelta 2013:D. Ehkä on parempi, että minä keskityn vain suolaisten ruokien kokkaukseen.


Lopuksi, minulle vain kuvattavaksi ja katseltavaksi, veljeni tyttären ristiäiskakku, niin kaunis. Oli kuulemma yhtä hyvää kuin kauniskin. Tähän täytyy vielä mainita, että nyt lähes vuoden kestäneen projektini aikana lähipiirinikin on jo tottunut siihen, etten nauti kahvipöydässä herkkuja. Minulle tarjoillaankin enää vain sitä kahvia.. Jopa vanhemmat ihmiset kysyvät, että kelpaako vaikka kaurapuuro, toinen saattaa ostaa minua varten raejuusto purkin. Tosi hienoa, etteivät ihmiset enää loukkaannu siitä, että kieltäydyn. Onhan mullakin heikkoja hetkiä ja ostan suklaanougat jäätelöä tai nappaan salaa sipsipussista kourallisen, mutta pääasiassa pidän ruokavaliosta kiinni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti