lauantai 4. lokakuuta 2014

Annu testaa, mantelileivät

Aloitan uuden juttusarjan "Annu testaa". Eli Annun testiin joutuu jatkossa erilaisia tuotteita, reseptejä, reeniliikkeitä, jumppasaleja, reenivaatteita sun muuta kivaa. Testissä on tällä hetkellä elimistöä sisältäpäin puhdistava luonnon tuote. Palaan tähän muutaman testipäivän jälkeen.


Tällä kertaa testiin joutaa MANTELILEIVÄT.
Reseptejä löytyy googlaamalla useita. Löytyy gluteenittomia, maidottomia ja karppeja. Mä tein maidottomia, kaurahiutaleilla vahvistettuja porkkana mantelileipiä. Tämä resepti on koottu monesta eri reseptistä ja hieman on muutettu oman näköiseksi. 


Ainekset:
250g soijajogurttia
1 dl kookomaitoa
3dl mantelijauhoa
2dl kaurahiutaleita
2rkl psylliumia
2tl leivinjauhetta
4kpl kananmunia
2rkl seesaminsiemeniä
2 porkkanaa
2tl suolaa 


Riko kananmunat kulhoon, sekoita soijajugu ja kookosmaito ja lisää ne kananmunien joukkoon. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja lisää edellisten sekaan.
Sekoita eri kipassa mantelijauho, kaurahiutaleet, seesaminsiemenet, psyllium, suola ja leivinjauhe. Lisää kuiva- aineet kananmunien ja soija/kookosmaito kulhoon ja sekoita hyvin.
Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
Muotoile taikinasta 8 pyöreää leipää leivinpaperin päälle. Sirottele leipien päälle seesaminsiemeniä.
Paista uunin yläosassa 200 asteessa n. 20-30min, kunnes leivät ovat kauniin kullan keltaisia. 





Bioterran vähärasvaista mantelijauhoa löytyy Eurasta luontaistuotekaupasta ja tuo iso pussi maksoi muistaakseni n. 18e. Kallista on, mutta maku on loistava, suosittelen.  




Täytyy sanoa, vaikka kokki en olekaan, että leivistä tuli oikein maistuvia ja ennenkaikkea ravitsevia. Kookoksen tuoksu tuo mieleen ihovoiteen tai suihkusaippuan, mutta jos ei anna sen häiritä niin Mantelileipä on oikein oiva aamu- tai iltapala. Väliin voi sujauttaa lihaa, kanaa, kananmunaa ja rehuja. Joku innokas kalorimestari voisi laskea paljon yhdessä leivässä on makroja ja kaloreita... 

Kyllä dieetillä kelpaa :) 


Jos teillä, arvon lukijat, on mielessänne tuote jota olisi syytä testata, otan vinkin ilolla vastaan. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti