sunnuntai 17. elokuuta 2014

Tyttöreeniä

Nyt kun kesä on kohta lusittu, alkaa naistenlehdet olla täynnä erilaisia vinkkejä kuntosalille, ruokavalioon ja lenkkipoluille. Kesäisin porukalla on massakausi, jotta syksyllä voi aloittaa uuden elämän ja karistaa kertyneen fläsäkerroksen pois ihka uusilla trendikkäillä liikuntamuodoilla ja ruokavalioilla. Allekirjoittanutkin on joskus sortunut muodikkaisiin dietteihin kuten Paleo, Atkins, Painonvartijat, vähärasvaiset, veriryhmään liittyvät sun muut enemmän ja vähemmän toimivat ruokavaliot. Noista edellämainituista Atkins/ karppaus on ollut minun kohdallani toimivin. Tosin silloin en reenannut salilla. Nyt reenien ollessa suht koht intensiivisiä ja kovia, käytän perusbodari ruokavaliota keskittäen hiilarit reenien ympärille ja iltaan ennen nukkumaanmenoa.

Mutta asiaan eli naistenlehtien jumppavinkkeihin. Naistenlehdissähän on, niinkuin kaikki tietävät, koko totuus ja vain niillä ohjeilla voit saavuttaa kauniin, solakan, sporttisen ja terveen vartalon, mielen ja psyykeen. "Vain kahdessa viikossa unelmiesi vartalo", "Näin onnistut pysyvästi pudottamaan painoasi" olemme varmasti kaikki joskus sortuneet uskomaan lehtien kirjoittamiin huikeisiin lupauksiin.

Ostin vuosi sitten kesällä Muscle & Fitness hers lehden kesä-heinäkuun numeron. Eilen kaivoin kyseisen lehden muiden bodauslehtien valtavasta pinosta ja päätin kokeilla Amanda Latonan salaista pakaratreeniä. Neiti Latona on minulle täysin tuntematon kaunotar, joten pitihän minun heti selvittää kenestä tässä nyt on kyse. Google tiesi kertoa, että Amanda Latona on Bikinifitness Pro kilpailija. En siis kenen tahansa noviisijumpparin treeniä lähtenyt kokeilemaan.Treeni on hieman sovellettu minulle suotuisampaan muotoon.



Alkulämmittelyt crossarilla ja kaikilla salilla olevilla jalkalaitteilla+ smithissä ilman painoja.

Supersarjana 4 kierrosta:
- Kyykkykävely 30 askelta 20 kiloa niskassa
- Prässi sivuttain yhdellä jalalla 10 toistoa 25kg




 Toinen supersarja 4 kierrosta:
- Smith kyykky 25kg 15 toistoa
- Leveä hyppy 10kg sylissä 15 toistoa







Vaikkei kuvasta välitykkään, niin tähän tulee siis hyppy ylös...

Viimeisenä liikkeenä pakarapotku tai jotain sellaista Smtih laitteessa 4 sarjaa 10kg 15 toistoa.



Tytöt halusi kokeilla GHR hanuriliikettä, josta en tietenkään voinut kieltäytyä, joten se vihonviimeisenä liikkeenä vastus 40kg 2x8 toistoa. Tämä pitäisi kuulemma joskus tehdä ilman vastusta, olen kehittynyt vuodessa sen verran, että vastus on vähentynyt 10 kilolla. Jos siis käytämme Herra Linjaman opettamaa matematiikkaa, niin viiden vuoden päästä tämä liike sujunee ilman vastusta omalla painolla, tai sitten ei...



Ei mulle yhdestä reenistä ihan Latonan takamusta tullut, mutta hikeä tuli vuodatettua 1000 kalorin verran. (ei kannata tuijottaa sykemittarin aikaa, unohdin kellon päälle, reeniaika lämmittelyineen ja loppurallatuksineen n. 1h45min)

Suurena skeptikkona ja naistenlehtien pilkkaajana täytyy kyllä myöntää, vaikka se vaikeaa onkin, että oikein toimiva ja hyvä treeni oli. Kuten toinen koutsini blogissaan kirjoittaa, että ei ne painot vaan se tuntuma ja tekniikka, totta joka sana. Tästä kyseisestä hanuritreenistä sai mitä mainioimman tuntuman kohdelihakseen eli pakaraan. Tämä treeni oli jopa niin hyvä, että voin kuvitella tekeväni sen uudelleenkin.

Kohta alkaa uusi reeniviikko ja uudet kujeet. Eilisen Nougat jäätelötankkauksen jälkeen hiilarivarastot on täynnä pariksi viikoksi, nams oli hyvvää :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti