lauantai 14. maaliskuuta 2015

TIIA, JUKKA JA NELJÄN KUUKAUDEN SUPERHAASTE



Olen äärettömän kiitollinen saamastani huomiosta ja hurjasta määrästä hakemuksia koskien opiskelutehtävääni. Valitsin yhdeksi opintokokonaisuudekseni yksilöllisen liikunnan ohjaamisen eli tutummin Personal Trainer.

Hakemuksista nousi esiin erityisesti kaksi hakemusta, toinen tuli avioparilta Tiialta ja Jukalta. Useista varoituksista huolimatta päätin valita pariskunnan valmennettavakseni.

Tiia kirjoittaa hakemuksessaan seuraavasti:

"Olisin halukas päästä mukaan sillä apua laihduttamiseen tarvittaisiin kipeästi!

Olen 26-vuotias nainen, olen myös 1vuotiaan pojan äiti. Painoa on kertynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana ylimääräistä reilun 30kg:n verran. Samalla peruskuntoni on pudonnut täysin nollaan, ja vähäinenkin liikunta into karistuu viimeistään silloin kun pitäisi kehdata lähteä ihmisten ilmoille liikkumaan. Tällä hetkellä painoni on järjettömät 104kg, joista 10kg on tullut viimeisen puolen vuoden aikana! Pituudelta olen 169cm, joten painoindeksini on jo 36,41! Olen yrittänyt laihduttaa monia kertoja pussikeittojen, fitfarmin nettivalmennuksen, keventäjien, painonvartioiden ja cambridgen avulla. Mutta lopulta olen aina saanut kaiken korkojen kanssa takaisin. Ja nyt todellakin kaipaisin jo pysyvänpiä muutoksia, joiden avulla voisin olla tyytyväinen näkemääni kuvaan peilissä pitkään aikaan. Kuitenkin nyt vastaan itseni lisäksi myös pojastani ja siksi motivaatio todelliseen painonpudotukseen ja elämän muutokseen on korkealla. PT-valmennuksista olen haaveillut, mutta vanhempainvapaalla rahaa sellaiseen ei vain ole. Siksi toivonkin että valitsisit minut yhdeksi valmennettavaksesi, sillä todella sitä tarvitsisin. Lisäksi mieheni on samassa ongelmassa, 185cm ja 118kg painoindeksi 34.48. Myös hän olisi kiinnostunut valmennuksesta, ja jos yhdessä pääsisimme mukaan niin varmasti tsemppi toinen toisillemme olisi hyvä lisä koitokseen! Kuitenkin jos edes toinen pääsisi mukaan niin kyllä se varmasti toiseenkin saisi energiaa! Toivottavasti kuulen sinusta!"
 
Esiin nousi erityisesti tuo lause "Nyt kaipaisin pysyvämpiä muutoksia", joka sai mut tekemään päätöksen valmennettavien valinnasta. Kuten tekstistä voi lukea, Tiia on kokeillut jo kaikkea, pussikeitoista Fitfarmiin. Tämän neljän kuukauden aikana toivoisin Tiian ja Jukan oppivan terveelliset elämäntavat ja ennen kaikkea liikunnan ilon. Terveellinen ruoka on toki iso osa muutosprosessia, mutta itse koen liikunnan vielä vähän tärkeämmäksi. Liikunta ei pelkästään lisää mahdollisuuksia painon pudotukseen vaan se vaikuttaa positiivisesti motivoimalla, tuomalla mielenvirkeyttä ja saaden aikaan yhteenkuuluvuuden tunnetta. Usein ylipainoinen huonokuntoinen ihminen kokee ulkopuoliseksi tulemisen tunteita sellaisissa tilanteissa, joissa hän ei omasta mielestään pärjää tai kokee toisten arvioivan itseään negatiivisesti. Luulen kuitenkin, että hyvin harvoin todellisuudessa kukaan tahallaan arvostelee toista, mutta ihminen on tunteva kokonaisuus jonka muistiin saattaa jäädä ikäväksi kokemat katseet, eleet ja kehon viestit. Negatiiviset muistot saattavat olla todellinen este tietylle toiminnalle vaikka haluja olisikin. 
 
Minusta yksi tärkein asia liikunnassa ja mun kohdalla tietenkin kuntosalilla, on yhteenkuuluvuuden tunne. Tein tänään penkkitreeniäni kun eräs nuori herrasmies teki päivästäni piirun verran paremman kysymällä: "miten menee?". Ihminen on laumaeläin ja kaipaa huomiota toisilta ihmisiltä. Salilla on kiva vaihtaa kuulumisia ja tsempata toinen toisiamme. Välillä se "ojentaja" Dipin vääntäminenkin voi vaihtua armottomaan naurun räkätykseen kuten tänään, tänks Jani:)

Asiaan. Sovimme Tiian ja Jukan kanssa treffit Kauttuan metsään, jossa juttelimme niitä näitä nauttien ihanasta kevät auringosta. Tiian ja Jukan yhteisiksi päätavoitteiksi nousivat painon pudotus ja peruskunnon kohottaminen. Laadin toivomusten pohjalta ruokaohjelmat ja sovimme, että "ajavat" ruokavalion "sisään" nyt viikon ajan ja vasta sitten paljastan treeniohjelmat. Ensimmäisen viikon ajan käydään lenkillä ja nautitaan keväästä. Ensi viikon lauantaina alkaa kuntosalitreeni. 
Tiian ja Jukan lämmin suhde oli todella käsin kosketeltavaa. Hellät ja rakastavat katseet ja puheista välittyi aito läheisyys, yhteenkuuluvuus ja kunnioittaminen. Uskon heidän välisen suhteen olevan se kantava voima, joka vie heidät molemmat maaliin voittajina.

Alkulämmittelylenkin jälkeen päästiin itse asiaan eli alkutestaukseen. Testi kulki kutakuinkin näin: 
- Kyykky 10kpl 
- 100m juoksu 
- Askelkyykky 10 mol. jaloilla
- 100m juoksu 
- Burpee 10kpl 
Hienosti pariskunta suoriutui testauksesta. Heinäkuun lopulla tehdään lopputestaus ja paljastetaan tulokset. Kauhusta kankea pariskunta kuntoilusta selvinneenä :D
Pariskunnan taivalta saatte seurata blogistani aina sopivin väliajoin, joten pysykäähän kuulolla:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti